outplacement

Begeleiding bij je outplacement regel je zo

Zit je momenteel in een situatie dat ontslag bij je huidige baan op de loer ligt? Dat is natuurlijk nooit leuk. Gelukkig zijn er altijd nog mogelijkheden om hier iets aan te doen. Zo kun je begeleiding zoeken bij het vinden van een nieuwe baan, wat outplacement wordt genoemd. Wil je hier nu het een en ander over weten? Lees dan zeker eens verder.

outplacement

De mogelijkheden van outplacement

Je hebt dus te maken met een situatie waarbij de kans groot is dat je ontslagen wordt. Hoe ga je dat dan oplossen? Het is vaak raadzaam om met je baas te bespreken of je een outplacement aan kunt gaan. In dat geval kun je naar een nieuwe baan gaan zoeken, terwijl je overeengestemd bent met je baas. Soms krijg je zelfs door doorbetaald. 

Wanneer je in een outplacement terecht komt, wordt er meestal een termijn gesteld om een nieuwe baan te vinden. Daardoor weten jij en je baas dat er binnen die tijd een nieuwe baan gevonden dient te worden. Wanneer dat niet zo is, word je alsnog ontslagen. Een outplacement komt vaak voor wanneer je een onoplosbaar arbeidsconflict hebt, er een reorganisatie plaatsvindt of wanneer je vastloopt in je carrière. 

Het kan tevens zo zijn dat je geld wordt aangeboden, in plaats van een outplacement. En dat klinkt misschien als een interessant aanbod, maar dat is het niet altijd. Je weet namelijk nooit zeker hoe snel je weer aan een baan kunt komen. Let dus zeker op wanneer je dit krijgt aangeboden, en probeer je eigen kansen in te schatten. Wanneer je bijvoorbeeld al op leeftijd bent, kan het zo zijn dat je niet zo makkelijk wordt aangenomen. Wanneer je voor een outplacementbureau kiest, wil je tevens voor een geschikte bureau kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *