Bent u op zoek naar een outplacementbureau? Vergeet dan niet om hierop te letten

Bent u onlangs ontslagen op uw oude baan en is door uw ex-werkgever een outplacementtraject aangeboden? Dat is natuurlijk erg fijn, want zo vergroot u de kans om snel weer ergens anders aan de slag te zijn. Maar hoe zoekt u dan een outplacementbureau dat bij u past, en waar kunt u dan het beste op letten? In dit artikel geven we u een aantal tips om een bureau te vinden dat bij u aansluit.

Direct op zoek naar een bureau? Kijk dan op de website van All4People.

Vraag naar tips van vrienden en familie

Waarschijnlijk bent u echt niet de eerste in uw omgeving die te maken krijgt met een outplacementtraject. Vraag daarom eens rond bij uw vrienden en familie naar hun ervaringen. Misschien hebben zij wel tips voor bureaus waar zij erg positief over zijn, of misschien kunnen zij juist aangeven welke bureaus ze een mindere ervaring mee hebben. Op deze manier kunt u misschien al eens een paar bureaus verzamelen waar u verder onderzoek naar kunt doen.

outplacementbureau

Op wie richt het outplacementbureau zich?

Daarnaast is het belangrijk om bij bureaus na te gaan op welke doelgroep zij zich richten. Het werkveld is natuurlijk enorm breed, en daarom richten veel bureaus zich op een bepaalde bedrijfstak of beroepsgroep. Zij specialiseren zich vaak in werk binnen een bepaald gebied en klanten van een bepaalde leeftijdscategorie. Want op zoek naar werk gaan voor iemand van 25 is natuurlijk heel anders dan voor iemand van 60. Bekijk daarom eens de websites van de bureaus die u aanspreken, en bekijk op welke doelgroepen zij zich richten. Op deze manier kunt u kijken met welke bureaus u aansluiting heeft en welke u weg kunt strepen.

Plan een kennismakingsgesprek in

Als laatste is een van de belangrijkste dingen natuurlijk dat u uzelf op uw gemak voelt bij het bureau waar u het outplacementtraject doorgaat. Schroom daarom niet om eens een kennismakingsgesprek bij verschillende bureaus in te plannen. Zo kunt u de verschillende bureaus eens in het echt zien en kijken of het bureau echt bij u past.

Op zoek naar een outplacementbureau? Kijk dan eens op https://all4people.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *