De behoefte aan een monitorverhoger

Er is een trend onder computerwerkers: als het om ergonomie gaat, zijn de meeste mensen blij met het idee om hun stoel aan te passen, maar vergeten ze misschien dat ze ook hun monitor moeten aanpassen. Keer op keer zie ik collega’s die op hun scherm neerkijken in plaats van rechtdoor. Hierdoor komen de nekspieren onder voortdurende spanning te staan en kunnen die spieren tegen het einde van de dag pijnlijk aanvoelen. In mijn ervaring hebben werkgevers vaak een slecht begrip van het probleem. Baasjes zijn over het algemeen tevreden als nieuwe werknemers een beoordelingsformulier voor een werkplek invullen, maar het is meestal een oefening met een vinkje, zonder dat er echte training bij komt kijken. Bijgevolg wordt er heel weinig gedaan totdat de werknemer aanzienlijk ongemak ervaart.

Ervaring zonder verhoger


Ik had precies dit probleem toen ik bij mijn huidige bedrijf ging werken. Ik heb mijn stoel aangepast zodat ik comfortabel kon typen, maar omdat ik lang ben, zat het scherm ver onder mijn ooglijn. Ik legde wat papier onder de monitor om hem een beetje hoger te zetten, maar binnen korte tijd deden mijn nek en schouders pijn.

Gelukkig kreeg we monitorverhogers besteld en een paar dagen later kwamen ze aan. Binnen enkele minuten nadat ik het had opgezet, voelde ik het verschil. Een paar dagen later was mijn nek weer normaal.

Conclusie


Nog meer dan je denkt heb je monitorverhogers nodig voor op je werk. Het zal je nek en schouder een hoop goed doen, omdat je zonder gewoon erg veel last kan hebben van beide spieren en dat werkt toch een stuk minder fijn. Heb jij deze problemen ook? Neem dan zeker een verhoger voor je monitor en we garanderen dat de pijn vanzelf weg zal trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *