incassobureau franchise - hoe werkt dat

Een franchise in incassobureaus, hoe werkt dat?

In de winkelstraat en de fastfoodwereld zijn ze haast niet meer weg te denken: franchises. Ondernemers (franchisehouders) varen onder de vlag van een moederbedrijf, vanuit een gemeenschappelijk waardensysteem en met een variabele mate van zelfstandigheid. Een branche waarin franchises wat minder vaak voorkomen, is de incassowereld. Toch komt dit wel degelijk voor. Vraagt u zich ook af: “Een franchise in incassobureaus, hoe werkt dat?” Incassobureau Straetus heeft een goedwerkende franchiseformule ontwikkeld en geeft u een kijkje in de keuken.

De franchiseformule van Straetus

Incasso werkt het beste op lokaal niveau. Er is dan meer common ground tussen de incassant en de debiteur en een persoonlijke relatie is belangrijk. De franchiseformule van Straetus is dan ook op dat principe gebaseerd: gedreven ondernemers die de regio kennen en zelf bekend zijn in de regio. Dat maakt het mogelijk dat men bij het zoeken naar “Incassobureau Amsterdam” bij Straetus uitkomt, maar ook wanneer men zoekt op “Incassobureau Kampen”. Straetus heeft namelijk een landelijk netwerk opgebouwd van regionale vestigingen door het hele land.

Werken vanuit kernwaarden

Incassobureaus die zich bij Straetus willen aansluiten, worden grondig doorgelicht. Het is voor de franchise bijvoorbeeld belangrijk, dat de franchisehouder staat voor maatschappelijk verantwoord incasseren. Daarnaast dient deze de kernwaarden te onderschrijven, namelijk: ondernemend, transparant en persoonlijk. Op deze kernwaarden heeft het incassobureau haar structuur en werkwijze ingesteld. Lokale franchisehouders kunnen van gestroomlijnde en doorontwikkelde processen gebruik maken, om razendsnel dossiers op te kunnen pakken. Het transparante komt onder andere in het delen van informatie naar voren. Via een online portal, dat eveneens centraal binnen Straetus is geïmplementeerd, kunnen opdrachtgevers (klanten) de voortgang van hun dossier real-time volgen. 

Franchisehouder worden

Onderkent u de kernwaarden en zou u graag als regionale vestiging onder de vlag van Straetus willen varen? Of heeft u nog vragen over het onderwerp? Neem dan gerust contact op met Straetus via een van bovenstaande links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *