kartonnen dozen

Het gebruik van een kartonnen doos

Het gebruik van kartonnen dozen is al jarenlang populair, je hoeft maar om je heen te kijken en je komt de dozen overal tegen. Over het algemeen wel te begrijpen want een doos van karton is bijvoorbeeld veel voordeliger dan een plastic box, ook de verwerkingskosten liggen veel lager. Toch zijn er vele verschillende soorten dozen, is de ene doos de andere doos niet. In materiaal en stevigheid zijn er verschillen, en natuurlijk niet te vergeten de inwendige maten van een doos. 

Stevigheid

Ideaal om goederen mee op te slaan

Het grote voordeel van kartonnen dozen is gewicht, heb je er een aantal in je handen dan nog is het een licht pakket. Ga je de dozen vullen dan pas ontstaat er gewicht, aan de andere kant bieden de dozen wel voldoende bescherming tijdens transport. De dozen worden veel gebruikt bij bijvoorbeeld een verhuizing, of als er goederen moeten worden opgeslagen. Om optimaal gebruik te maken van de sterkte van een doos, is het verstandig lege ruimtes op te vullen in een doos.

Verschillende maten

Milieuvriendelijke dozen

Alle kartonnen dozen bij logistiekconcurrent.nl zijn gemaakt van verantwoord materiaal, uit een beheerd bos komt alle papier wat wordt gebruikt voor de dozen. Wil je als bedrijf de dozen een leuk tintje geven dan is dit mogelijk, steeds vaker worden dozen voorzien van een kleurtje of een logo van een bedrijf. Waar de doos ook naartoe gaat, het zal een soort van visitekaartje worden voor je bedrijf. Kom je niet uit met de standaardmaten dan is het ook mogelijk dozen op maat te bestellen.