vacatures civiele techniek

Iedereen beschermd tegen Corona tijdens grote evenementen

Met het uitzicht op de vaccinatie en de mogelijkheden om je snel te laten testen, zullen grote offline evenementen binnenkort weer mogelijk zijn. Het zal nog wel even wennen worden voor iedereen. Ook al kunnen evenementen straks weer plaatsvinden, dan zal het niet direct zoals vroeger zijn. Dankzij het coronavirus is de wereld in razendsnel tempo enorm veranderd. Ga jij binnenkort naar een evenement of organiseer je eentje? Hou dan rekening met onderstaande punten. 

Mondkapjes online kopen 

Het duurt nog even voordat iedereen een vaccin kan krijgen. Tot die tijd zijn mondkapjes noodzakelijk. De witte mondkapjes zien er klinisch uit en passen niet mooi als je een evenement in een formele setting houdt. Gelukkig kun je zwarte mondkapjes online kopen. Biedt deze gratis aan zodat je zeker weet dat iedereen goed beschermd is. Zwarte mondkapjes online kopen en aan je gasten geven zorgt ook voor een gemoedelijke sfeer. 

Goede mogelijkheid om te testen 

Als organisator van een groot evenement kun je je gasten om testbewijzen vragen. Je wil er zeker van zijn dat iedereen zonder klachten komt opdagen. Het zou natuurlijk zonde zijn als mensen het virus oplopen op het evenement dat jij organiseert. Een sneltest Corona doen wordt gelukkig steeds makkelijker gemaakt. Men kan dit zelf doen of je kan zorgen voor medewerkers bij de ingang die erin zijn gespecialiseerd om testen af te nemen. Belangrijk is dat je niks aan het toeval over laat. 

Gepaste afstand 

Je kan natuurlijk niet helemaal voorkomen dat iedereen geen anderhalve meter afstand houdt. Het kan altijd gebeuren dat mensen net even te dicht langs elkaar heen lopen. Uiteraard kun je wel incalculeren hoeveel gasten maximaal gewenst zijn. Biedt de locatie van het evenement ruimte voor bijvoorbeeld 200 mensen? Nodig dan nu maximaal de helft van dit aantal uit. Laat je adviseren door de medewerkers van de locatie, zij zullen vast wel goed op de hoogte zijn van het maximum gewenste aantal. 

Wijs iedereen op de hygiënemaatregelen

Hygiëne is het allerbelangrijkste om het aantal besmettingen op nul te houden. Naast de mondkapjes en de sneltesten is het belangrijk om alle gasten op de maatregelen te wijzen. Denk hierbij aan het extra wassen of ontsmetten van de handen. Zet daarom handgel neer bij standjes en bij de ingang van de zalen. Op de handen komen ongemerkt snel en veel bacteriën en virusdeeltjes. Als men dingen oppakt zonder dat de handen zijn ontsmet, kan dit vervelende gevolgen hebben. 

Laat de mensen thuis blijven bij klachten 

Hoewel je zeer attent bent op de maatregelen en de voorkoming van verspreiding van het virus, is het toch niet 100 procent safe. Attendeer de genodigden erop dat ze thuis blijven als ze klachten hebben. Vraag hen of ze anders vooraf willen laten testen. Bij een negatieve uitslag kunnen ze alsnog deelnemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *