Kerst vieren, maar dan anders

Een feestdag waar we met zijn allen ieder jaar weer naar uitkijken. Een paar dagen met je dierbaren zijn, genieten van lekker eten, cadeaus geven en ontvangen en leuke spelletjesavonden. Dit is het mooiste aan de winter. Helaas zal het dit jaar niet gaan zoals we gewend zijn. Momenteel zitten we in een tweede lockdown en ziet het er niet naar uit dat we met de feestdagen met elkaar kunnen zijn. Dit maakt ons allemaal enorm verdrietig en we horen om ons heen ook steeds meer mensen die het erg moeilijk vinden deze tijd alleen door te komen. Gelukkig kunnen we met de technologie van vandaag toch een hoop voor elkaar krijgen en zorgen voor toch een mooie Kerst!

Digitaal Kerst vieren met zijn allen

We kunnen dan niet in één ruimte met de hele familie zitten, maar gelukkig kunnen wel videobellen en op afstand een kerstcadeau bestellen en opsturen. Plan een tijdstip in wanneer iedereen zijn of haar Kerstcadeaus gaat uitpakken en ga samen uitpakken tijdens het videobellen. Je kunt elkaar geen kus en knuffel geven, maar gelukkig kun je wel samen cadeaus uitpakken. Zo kun je ook online spellen met elkaar spelen en kun je er toch nog een fijne Kerst van maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om even gedag te komen zeggen op voldoende afstand. Bel bijvoorbeeld aan bij je opa en oma en ga buiten even zitten en kletsen.

Kerst vieren met je huisgenoten

Een hoop studenten zullen niet naar huis kunnen en blijven dit jaar in hun studentenhuis om Kerst te vieren. Eén van de voordelen is dat je huisgenoten ook niet naar huis gaan, wat betekent dat je toch een Kerstfeest kunt organiseren. Misschien heb je hier niet zo veel zin in, maar het zal je meer energie geven dan in bed liggen en helemaal niks inplannen. Plan met je huisgenoten in wie wat voorbereid en bereid een heerlijke Kerstdiner voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *