Lockdown-leren

Het is maart 2020, en ineens zit de wereld thuis. In no time is thuiswerken van een fenomeen van een paar excentriekelingen verworden tot de wereldwijde standaard. Ook in coronatijd geldt: stilstand is achteruitgang, dus ook het opleiden van personeel zal door moeten gaan en voor dit doel is men in rap tempo e-learning gaan ontwikkelen. Gelukkig is de basis van e-learning ontwikkelen redelijk eenvoudig: wie met de computer overweg kan, kan e-learning ontwikkelen!

e-learning ontwikkelen, hoe werkt dat?

In de basis is e-learning ontwikkelen niet veel anders dan gewoon onderwijs of cursussen opzetten. De ontwikkelaar stelt op wat hij bij de cursist wil bereiken, en bouwt daar de content omheen. Bij e-learning ontwikkelen is een belangrijke bijkomstigheid dat de cursist zelfstandig al het materiaal kan doornemen, zonder tussenkomst van een cursusleider of docent. Ga je dus als bedrijf aan de slag met e-learning ontwikkelen, is het zaak het cursusmateriaal op deze manier vorm te geven. Zowel instructie, eventuele oefening en toetsing, het moet allemaal door de cursist zelf aan te klikken en te doorlopen zijn. Daarbij moet het ontwikkelde materiaal natuurlijk ook een beetje aantrekkelijk zijn. Wanneer een cursist de aandacht niet bij de cursus kan houden omdat de aangeboden vorm te eentonig is, slaat de cursus het doel helaas mis. Bij e-learning ontwikkelen moet goed nagedacht worden tussen een afwisselende variatie tussen vormen als video, tekst, interactieve elementen, oefening en hier en daar een spelelement.

Professionalisering van e-learning ontwikkelen

Waar e-learning ontwikkelen in de beginjaren was weggelegd voor mensen die handig waren met websites en content bouwen, is deze vaardigheid tegenwoordig niet meer nodig. Kant en klare platforms maken van e-learning ontwikkelen namelijk letterlijk en figuurlijk kinderspel! e-learning is de weg naar de toekomst van ieder modern bedrijf. Ga zelf aan de slag met e-learning ontwikkelen en ervaar de flexibiliteit, efficiency en andere voordelen van deze nieuwe vorm van cursusaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *