Marketing

Lokale SEO Rotterdam

Vooral klanten uit je eigen omgeving? Zet fors in op lokale SEO

Sommige bedrijven, die vaak bij een heel groot publiek bekend zijn, hebben klanten over de hele wereld. Echter zijn er veel meer organisaties die het wat betreft hun klandizie vooral van hun eigen regio moeten hebben. Bij dit laatste valt onder meer te denken aan bedrijven die actief zijn in de horeca, de detailhandel en de klus- en onderhoudswereld. Ga maar na, organisaties die in die sectoren actief zijn hebben meestal nagenoeg alleen klanten uit de eigen regio. Zij zouden er dan ook goed aan doen zich volop te richten op SEO op lokaal niveau. Is je bedrijf bijvoorbeeld gevestigd in Rotterdam, dan heb je dientengevolge lokale SEO in Rotterdam nodig. Dit zou je zelf kunnen vormgeven, maar de meeste (kleine) bedrijven kiezen hierbij voor uitbesteding aan een extern online marketingbureau.

Op deze manieren geef je lokale SEO vorm

Technieken die onder lokale SEO vallen houden in de eerste plaats verband met het zichtbaar zijn bij consumenten die lokale zoekopdrachten invoeren. Dat betekent dat je website zowel qua structuur als op het gebied van content moet afgestemd worden op deze zoektermen met een lokale signatuur. Bovendien maken slimme online marketeers natuurlijk gebruik van de integratie van lokalisatietechnieken in je website.

Lokale SEO Rotterdam

Voordelen van een goed lopende lokale SEO-strategie

Mochten de pogingen om je lokale SEO op een hoger niveau te brengen slagen, dan heb je daar in het vervolg de volgende voordelen bij: 

  • Je organisatie zal over het geheel genomen meer klanten trekken. Afhankelijk van het werkveld waar je in actief bent kunnen dit natuurlijk ook fysieke klanten zijn.
  • Je zult via Google Maps beter gevonden worden met alle voordelen van dien.
  • Je website zal meer bezoek trekken. En dat niet alleen, dit bezoek zal vanuit jouw oogpunt van betere kwaliteit zijn, want het zal gaan om mensen uit de regio. De conversie zal dan normaal gesproken ook toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *