Op zoek naar een baan dichtbij huis? Met deze tips vind jij die nieuwe baan!  

Ben jij de eindeloze files zat, wil je meer tijd hebben voor je gezin en/of hobby’s en klinkt met de fiets naar je werk kunnen je als muziek in de oren? Dan is het tijd voor een baan bij jou in de buurt! Maar hoe vind je een leuke baan dicht bij huis? In dit blog lees je de beste tips.

Maak gebruik van je netwerk

Uit het Arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group blijkt dat in het jaar 2019 maar liefst 21% van de Nederlanders hun nieuwe baan heeft gevonden via hun eigen netwerk. Hiermee is dit het belangrijkste kanaal waarmee Nederlanders een nieuwe baan vonden. Zorg er dus voor dat de mensen in jouw netwerk weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan en vraag aan hen of ze wellicht weten van een openstaande functie. Ook kun je jouw zoektocht naar een nieuwe baan kenbaar maken op LinkedIn. Wanneer je jouw netwerk hiervan op de hoogte brengt, zullen ze aan je denken wanneer ze een vacature tegenkomen. 

Schakel een goed uitzendbureau in

Uit het onderzoek van Intelligence Group bleek dat uitzendbureaus in 2019 het op één na belangrijkste kanaal waren voor het vinden van een nieuwe baan in Nederland. Kijk op de websites of bezoek de filialen van uitzendbureaus in jouw omgeving en geef bij het inschrijven aan dat je op zoek bent naar een baan in de buurt. 

Zoek een ‘remote job’

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen vanuit huis gaan werken. Thuiswerken lijkt een blijvende trend te gaan worden en veel werkgevers spelen hierop in. Kijk dus bij jouw zoektocht eens naar de zogenaamde ‘remote jobs’, waarbij je kunt werken op afstand. Bij dergelijke functies heb je de mogelijkheid om thuis (of vanaf een andere locatie) te werken. 

Schakel Google alerts in

Je kunt natuurlijk zelf dagelijks door tal van vacatures scrollen, maar je kunt dit veel efficiënter aanpakken. Laat Google het werk doen! Maak gebruik van de gratis Googletool genaamd Google Alerts. Hiermee kun je instellen dat je een melding krijgt, steeds wanneer er een vacature gepubliceerd wordt die voldoet aan de door jou ingevoerde eisen (en/of zoekwoorden). Zo ben je er vroeg bij als er bij dat leuke bedrijf bij jou in de buurt een functie beschikbaar komt! 

Verstuur open sollicitaties naar bedrijven in de buurt

Is er een leuk bedrijf in de buurt waar je graag zou willen werken, maar staat er geen vacature open? Trek de stoute schoenen aan en verstuur een open sollicitatie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *