Slachtofferhulp in het algemeen

Slachtofferhulp is er voor je om je te ondersteunen. Ze helpen je om je schade vergoed te krijgen en om je te ondersteunen tijdens het strafproces. Ze helpen je omdat je een slachtoffer bent van een misdrijf, ongeval.

Hoe slachtofferhulp je helpt.

  • Helpen bij keuzes wat bijvoorbeeld het belangrijkste is op het moment.
  • Taken verdelen wat je zelf kunt en waarbij je hulp nodig hebt.
  • Ook is het belangrijk dat het goed met je gaat dus dat wordt in de gaten gehouden.
  • Als je aangifte gedaan hebt wordt je door slachtofferhulp binnen 2 werkdagen gebeld.

Hoe helpt slachtofferhulp je in het strafprocess

Slachtofferhulp geeft je een overzicht van alles waar je rechten op heb tijdens de rechtszaak. Je hebt bijvoorbeeld spreekrecht in een rechtszaak. Je kunt sowieso rekenen op gratis hulp als je dus slachtofferhulp krijgt hoef je niets te betalen.

Schadevergoeding

Als je schade hebt na een misdrijf of ongeval heb je natuurlijk recht op schadevergoeding. Slachtofferhulp helpt je bij een overzicht te krijgen hoeveel dat ongeveer is. Ook vertelt slachtofferhulp je bij wie je in dit geval het beste terecht kunt.

Wie kunnen er allemaal bij slachtofferhulp terecht

Natuurlijk als je een nare ervaring heb meegemaakt is dit heel erg naar. Dit kan niet alleen voor jou naar zijn maar ook voor je familie, nabestaanden en getuigen. Soms krijgen mensen hier een ernstige trauma door. Slachtofferhulp is gespecialiseerd hier in en is er daarom zeker voor mensen die het nodig hebben. slachtofferhulp is zeker aangeraden als je het even niet zo goed meer weten er zelf niet uitkomt.