Tips voor thuiswerkers tijdens de tweede golf

De tweede golf van corona zorgt ervoor dat veel Nederlanders weer massaal gaan thuiswerken. Sommige mensen deden dit al voor de uitbraak van het virus, maar sinds de eerste golf was het de norm voor bijna iedereen die normaal gesproken op kantoor werkt. En het is niet voor iedereen even makkelijk, dat thuiswerken. Daarom delen we hier graag een aantal tips met je om ook tijdens deze tweede golf het thuiswerken goed en gezond door te komen.

Richt een goede werkplek in

Als je nu weer elke dag thuis werkt, dan is het het waard om een mooie werkplek in te richten in huis. Dit kan aan de keukentafel zijn, of aan een bureau in een aparte kamer als je de ruimte hebt. Het hebben van een goed ingerichte werkplek zorgt er namelijk voor dat je je beter kunt concentreren. Ook helpt het je om je privé en werkleven een beetje gescheiden te houden, ook als het nu allemaal onder 1 dak plaats vindt. Waar je ook kiest om een werkplek in te richten, zorg ervoor dat je niet in de slaapkamer werkt als dat niet nodig is. Het is belangrijk dat je slaapkamer een ruimte van rust is waar je niet aan werk wordt herinnert.

Houd contact met je collega's

Als je een goede band met je collega's hebt en je normaal gesproken veel met hen optrekt op kantoor en erbuiten, dan kan dit een wat eenzame periode voor je zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk contact te houden met je collega's en blijf met elkaar overleggen en sparren. Waar je dat normaal gesproken misschien per email zou doen, kunnen jullie er nu voor kiezen om te videobellen. Ook de wekelijkse vergaderingen hoeven niet afgezegd te worden, dit gebeurd nu allemaal via Zoom. Voor afwisseling van de ruimte kun je je laptop aansluiten aan de televisie met behulp van een HDMI kabel. Zo geef je jezelf even een pauze van aan het bureau zitten en creëer je een aparte ruimte voor vergadering, zoals dat op kantoor ook het geval zou zijn.

Maak een indeling van de dag

Als je thuis werkt, word je er vaak aan herinnert dat er in huis ook een aantal belangrijke dingen moeten gebeuren elke dag, zoals schoonmaken, de hond uitlaten, boodschappen doen en koken. Je hoeft je daarom ook niet aan de vaste kantooruren te houden als dat niet prettig werkt. Deel de dag in stukken om het jezelf wat makkelijker te maken. Als je de dag zo goed mogelijk indeelt, heb je tijd om je deadlines te halen en alles op je to do lijst af te strepen van wat je in huis moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *