Waarom je goede koffie wilt hebben op je bedrijf

Een goede zakelijke koffiemachine is voor veel bedrijven echt essentieel. Niet alleen je werknemers hebben belangen bij lekkere koffie, maar jij als werkgever zelf ook. Er zijn namelijk erg veel voordelen die goede koffie heeft. In dit artikel zullen we je er een aantal geven, zodat jouw organisatie hier een voordeel mee kan doen.

Goede koffie verhoogt de productiviteit

Aan het begin van de werkdag is het menselijk brein op zijn hoogtepunt. Koffie maakt je alerter en productiever. Naarmate de dag vordert, heeft de cafeïne invloed op je geheugen, coördinatie en alertheid. Simpel gezegd, een goed kopje koffie helpt je om gefocust te blijven, je te concentreren en goede beslissingen te nemen.

Koffie vermindert stress en angst

Een recente studie toonde aan dat mensen die twee koppen koffie per dag dronken een lager cortisolgehalte hadden. Cortisol is een hormoon dat geassocieerd wordt met stress en kan ons vermogen om beslissingen te nemen, ons te concentreren en te slapen beïnvloeden. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat mensen die twee of meer koppen koffie per dag dronken een lager risico op de ziekte van Parkinson vertoonden.

Koffie helpt bij je algehele gezondheid

Veel mensen beseffen niet dat koffie meer voordelen heeft dan alleen maar prestaties. De wetenschap heeft nu bevestigd dat koffie een hoge concentratie antioxidanten heeft, die het lichaam beschermen tegen veel van de schadelijke stoffen. Daarnaast helpt cafeïne ook het hart gezond te houden en helpt het de bloeddruk onder controle te houden.

Goede koffie laat een goede indruk achter op de klanten

De mogelijkheid hebben om je klant een goed kopje koffie te geven kan heel nuttig zijn. Ze zullen meer plezier beleven aan je ontmoeting vanwege je koffie en je kunt ervoor zorgen dat ze altijd terugkomen bij je organisatie.

Bron: https://www.giocoffee.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *