loopbaanadvies-outplacement

Wat is een loopbaankoers?

Je hebt al veel verschillende banen gehad en zit eens goed na te denken. Wat is mijn loopbaankoers eigenlijk? Je kan het al heel makkelijk aan de naam zien. Het is de koers door jouw loopbaan heen. Nu vraag je misschien af wat is mijn loopbaan? Je loopbaan zijn alle banen die je hebt gehad. Van je aller eerste betaalde baan tot je huidige baan en steeds nieuwere baantjes die je krijgt. 

Wat zo handig is aan een loopbaankoers is dat je kan zien waar je allemaal hebt gewerkt. Door middel van je loopbaankoers kan je gemakkelijk vinden waar jij hebt gewerkt, maar ook waar je het beste kan solliciteren als je nog een baan zoekt. Heb je bijvoorbeeld alleen maar in een zwembad gewerkt als badmeester of juf dan krijg je moeilijk een baan als je solliciteert bij een restaurant. De meeste bedrijven zoeken mensen die al ervaring hebben met hun werkomgeving. In een restaurant als ze obers zoeken dan gaan ze zoeken naar iemand die al ervaring heeft zodat ze geen uitleg hoeven te geven en dat ze daarop tijd besparen. Iemand met al veel ervaring kun je gemakkelijk gelijk alleen op de werkvloer laten dan iemand met helemaal geen ervaring. Je wilt wel dat je gasten het naar hun zin hebben. Als je nog jong bent en je wilt net pas beginnen dan wordt het solliciteren wat moeilijker. Je wordt vaker afgewezen omdat je geen ervaring hebt. Daarom beginnen de meeste met kranten bezorgen. Ook worden jongeren vaak in supermarkten aangenomen sinds ze daar graag jongere gezichten willen hebben. 

loopbaanbegeleiding-outplacement

Waarom zou ik mijn loopbaankoers bijhouden?

Je wilt je loopbaankoers bijhouden zodat het makkelijker is voor jou om te zien waar je hebt gewerkt. Zo kan je ook makkelijker zien wat je in je CV wilt melden en wat je niet wilt melden. Ook is het belangrijk als je jouw werkervaring in jouw CV wilt zetten dat alles klopt. Je wilt niet valse informatie erbij zetten. Hierdoor verwacht het bedrijf dat jij ook daadwerkelijk deze dingen kan uitvoeren en dan zit jij in een rot situatie waarbij je het helemaal niet kan. Als je dit allemaal in je loopbaankoers opschrijft dan is het makkelijker dan het te onthouden. Zo voorkom je het dus ook om valse informatie toe te voegen aan je nieuwe CV.

Ook een handige tip voor je loopbaankoers is dat je baantjes zoekt die je leuk vind. Zo doe jij je werk met plezier en kun jij goed je werk uitvoeren. Zo kan het bedrijf zich ook minder druk maken over jouw werkprestaties. Ze hoeven niet te twijfelen of ze jou nu willen ontslaan omdat jij je werk niet goed doet. Wanneer jij verschillende banen hebt gehad die jij echt leuk vond dan onthoud je de werkzaamheden beter die je daar moest uitvoeren. Hierdoor kan je ook aangeven bij jouw volgende sollicitatie dat je deze werkzaamheden nog steeds weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *