transferpersen

Zelf je textiel bedrukken? Haal een transferpers in huis

Veel mensen bedrukken om privéredenen, bijvoorbeeld voor bijzondere gelegenheden als verjaardagen, bruiloften of vrijgezellenfeesten, allerlei producten. Vooral textiel is dan populair. In het bedrijfsleven wordt dit echter nog veel meer gedaan. Vooral bedrijven die nog altijd de noodzaak inzien van ‘offline’ adverteren doen dit veelvuldig. In dat geval spreken we al snel van promotionele artikelen. Ook hierbij gaat het vaak om kledingstukken, hoewel ook producten als mokken en petten vaak gebruikt worden voor dit doeleinde. Hoe dan ook, ondernemingen die veelvuldig producten laten bedrukken, zouden beter kunnen overwegen dit in het vervolg in eigen beheer te doen. Uiteindelijk bespaar je hiermee fors in de kosten. Een van de transferpersen is hiervoor een geschikt middel. Dit komt mede doordat een transferpers eenvoudig en veilig is in de bediening. Druk en warmte, dat is waar een transferpers op functioneert. Daarom staat het ook wel als een hittepers bekend. Gunstig is verder dat het apparaat het zware werk doet. De bedrukkingen zijn doorgaans van uitstekende kwaliteit.

Diverse mogelijkheden

Volg deze stappen bij het bedrukken van textiel

Met een transferpers werken is zoals gezegd niet erg moeilijk. De vier te volgen stappen bij het bedrukken van textiel worden hieronder in het kort beschreven:

1. Stel de temperatuur, de tijd en de druk in. Voor de te gebruiken instellingen check je de instructies van de folie en het textielstuk. 

2. Plaats het textielstuk op de plaat en leg de gewenste bedrukking erop. Dek af met beschermfolie. 

3. Nu kun je gaan persen door de pers omlaag te duwen. Wacht tot de transfer is afgerond. Drukken doe je pas als je zeker weet dat alles recht ligt en de instellingen kloppen.

4. Door een korte napersing maak je de transfer definitief.

Top kwaliteit